K O N K U R S - Rekrutimin e kadetëve për shkollim në Akademinë Ushtarake/Universiteti i Zagrebit

K O N K U R S – Rekrutimin e kadetëve për shkollim në...

Në mbështetje të nenit 145, pika 2, të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, Ligjin Nr.03/L-045 për Ministrinë e Forcës së Sigurisë së Kosovës, Ligjin...

Kosova Education Magazine në Panairin e Universiteteve Amerikane

Kosova Education Magazine në Panairin e Universiteteve Amerikane American Advising Center, dhe EducationUSA Network dhe Ambasada e Amerikës në Kosovë, kanë organizuar panairin vjetor EducationUSA...

Sfidat në shkollën e muzikës “Prenk Jakova” në Prishtinë

(Shkrim realizuar nga intervista me drejtoreshën e shkollës së Muzikës “Prenk Jakova” Prishtinë) Kushtet në disa nga shkollat publike të vendit tonë janë jo...

EDUKATA SHËNDETËSORE

* Arsimimi është si mali: sa më e lartë ngjitja, aq më e shtrirë panorama. Ch. Barnard Jeta për çdo njeri është një udhëtim i...

Alpinizmi në Kosovë – Intervistë me Arineta Mulën

Alpinizmi në Kosovë – Intervistë me Arineta Mulën Sporti në përgjithësi është fushë që kërkon shumë pasion e poashtu edhe shumë punë për ata...

STANDARDET AKADEMIKE, NXËNËSIT DHE MËSIMINXËNIA – PËRGATITJA PËR TË ARDHMEN

Rebecca J Dahl, M.Ed. Të jetosh, të mësosh, të udhëheqësh, të kujdesesh Unë kam zgjedhur të jap kontributin tim për revistën Kosova Education me temën “Standardet”....

Mendja KËRKUESE

Përderisa bota rreth neve ndryshon, ka shumë diskutime në fushën e arsimit për mënyrën më të mirë për përgatitjen e studentëve për një të...

Ndikimi i Teknologjisë informative në Edukim

Me zbulimin, e më pastaj edhe me zhvillimin e vazhdueshëm të produkteve të ndryshme të Teknologjisë Informative, jeta e njerëzve ka ndryshuar. Ky ndryshim...

Sistemi i Arsimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA)

Sistemi i arsimit amerikanë është i ndërtuar me casje shumë të lehtë në informata të sakta për procesin e aplikimit dhe mbarëvajtjes së studimeve...

Akreditimi I Shkollave dhe Universiteteve në Kosovë

QËLLIMI I AKREDITIMIT ËSHTË QË TË SIGUROJË QË ARSIMI I OFRUAR NGA INSTITUCIONET E ARSIMIT TË LARTË I PËRMBUSHË KRITERET E PRANUESHME TË CILËSISË ÇKA...